Front_Benvinguda a casa - Lucia Berlin
 • Valora aquest llibre

  (No Ratings Yet)
 • PVP:19,90€
 • Data de publicació: 27 de novembre
  240 pàgines
  ISBN: 978-84-120069-7-1
  Format: 14x21.3
  Rústega amb solapes

Descarrega't la nota de premsa

Compra'l a la xarxa

Disponible a aquestes llibreries:

Benvinguda a casa

Lucia Berlin

Traducció d'Albert Torrescasana

0 0 valoracions 3 crítiques de premsa

‘Evocatiu . . . colpidor. . . agut i divertit’, Observer

‘El revival de la gran Lucia Berlin continua imparable’, New York Times

L’any 2016, quan feia més de deu anys que era morta, Lucia Berlin es va convertir en una de les escriptores revelació més celebrades dels últims anys gràcies a la publicació del Manual per a dones de fer feines, un recull pòstum de contes que la va inscriure definitivament entre els noms més destacats de la literatura americana contemporània.

Abans de morir, Lucia Berlin estava treballant en un llibre d’esquetxos autobiogràfics inèdits titulats Benvinguts a casa. El llibre comença l’any 1936, l’any del seu naixement, a Alaska, i acaba prematurament el 1966, al sud de Mèxic; en l’endemig salta d’Alaska a Argentina, de Kentucky a Mèxic, de Nova York a Xile. I en tots els capítols hi trobem el sentit de l’humor, la lluminositat i la calidesa, la tristesa sorda i l’escriptura enlluernadora dels seus contes, i moltes de les anècdotes que li van servir a l’hora d’escriure’ls. Per a aquesta edició, i amb la intenció de completar el llibre i mirar d’omplir els buits que van quedar quan Lucia Berlin va morir, deixant el manuscrit interromput, el seu fill Jeff Berlin ha fet una tria de fotografies i cartes de la seva vida agitada, romàntica i tràgica.

«Un autoretrat fet de peces de trencaclosques d’una llegenda literària oblidada durant molt de temps i que reuneix molt del material autobiogràfic que després es va filtrar en la seva obra de ficció. El misteri de la seva narrativa no es troba, hem descobert ara, en la font de la seva inspiració, sinó en com Berlin va transformar la seva vida en art, un art tan vital com la seva pròpia vida», Vogue.

«Benvinguts a casa són, malauradament, fragments i prou… Però tot el que eleva els seus contes als cims més alts de la grandesa es fa palès en aquestes pàgines que documenten la seva vida peripatètica i els seus intents de tirar endavant. Les seves frases tenen un toc de fum de cigarret i de glamur trist; evoca tots els llocs de la seva vida d’una manera tan poderosa, tan trista», Kevin Barry, Irish Times.

La premsa ha dit

Click here to submit your review.

Envia la teva ressenya
* Camp requerit