• 16 de Novembre de 2015

  Daniel Palomeras presenta ‘Hollister 5320’

  Ja tenim a les llibreries Hollister 5320, de Daniel Palomeras!

  Ara fa uns dies es va celebrar la roda de premsa a la Llibreria Laie de Pau Claris. Allà hi era el nostre autor, ben protegit per l’editora, Eugènia Broggi, i el Guillem Terribas, que va fer una presentació genial i molt càlida.

  Van haver-hi reflexions interessants, moments divertits, i es van donar pistes per a entendre i gaudir de la lectura de Hollister 5320. Hi ha petits detalls en aquest llibre, comentava el Daniel, algunes referències i elements literaris escampats perquè el lector els vagi descobrint poc a poc. El protagonista, un home madur convalescent d’una colostomia que torna al seu poble d’origen, intenta fugir del caos del món actual emprenent un viatge. El seu trencament vital es produeix quan es troba a les portes de la mort. I aquí, com em altres tantes obres, el viatge es convertirà en un element fonamental, com passa també amb Kerouac, amb Cioran.

  En Daniel també ens va confessar que entre els seus escriptors preferits té especial predilecció per Céline i Txèkhov, companys també d’ofici i professió (metges). “Venero”, assegurava, “el coneixement que tenen de l’individu i de l’entorn, i com en són, de coneixedors de la naturalesa humana i el destí”.

  roda premsa daniel palomeras foto

  I què hi ha, del títol? Per què ‘Hollister 5320’? Ens ho han preguntat molt. Es tracta d’un joc que el lector només interpretarà a les últimes pàgines. Haureu d’arribar fins al final per tal d’esbrinar-ho.

  En Daniel descriu la seva obra com una novel·la breu, senzilla, austera, llegible. I l’Eugènia opina que, tot i que des de fora té un aire juvenil, és una lectura exigent, amb reflexions profundes sobre la vellesa i el passat. Ja ens direu si vosaltres, com a lectors i receptors, coincidiu o voleu afegir quelcom més!

  Veieu en aquest vídeo a Daniel Palomeras parlant de Hollister 5320: