• 11 de Octubre de 2016

  And Other Stories adquireix els drets anglesos de GERMÀ DE GEL

  Amb la traducció a l’anglès de GERMÀ DE GEL ja en són cinc les traduccions a altres llengües de llibres del nostre catàleg, tot plegat en dos anys i escatx de vida: ELS NOIS, del Toni Sala, que s’ha traduït a l’anglès als EUA (Two Lines Press); PUJA A CASA, del Jordi Nopca, que s’ha traduït al castellà (Libros del Asteroide) i a l’holandès (Uitgeverij Zirimiri Press),  i aquestes dues traduccions de GERMÀ DE GEL, de l’Alicia Kopf. The sky is the limit!

  GERMÀ DE GEL, d’Alicia Kopf, el nostre flamant premi Documenta 2015 i premi Llibreter 2016, no para d’encadenar èxits per allà on passa. Primer va ser la rebuda excepcional del llibre a casa nostra, el març passat, i que ens ha portat a fer-ne dues edicions i a arribar als gairebé 5.000 exemplars venuts: tant llibreters, que li van donar el prestigiós premi Llibreter abans de l’estiu, com lectors i crítics han recolzat l’obra de manera unànime. El segon gran pas ha estat l’edició castellana a Alpha Decay, publicada aquest setembre amb un entusiasme contagiós i que està generant molts elogis i rebombori entre crítics i lectors espanyols. Diu la seva editora a Alpha Decay, Ana S. Pareja: “Poner el punto final a las correcciones de la traducción de GERMÀ DE GEL / HERMANO DE HIELO esta mañana me ha puesto la piel de gallina. La novela es poderosa, sensible, inteligente, delicada, imaginativa, seductora, valiente y maravillosa”.

  I avui, una altra boníssima notícia que confirma el talent de la nostra autora, Alicia Kopf, i el potencial internacional de GERMÀ DE GEL: Stefan Tobler, de l’editorial And Other Stories, n’ha adquirit els drets anglesos. And Other Stories és una editorial britànica molt prestigiosa que ha publicat, entre d’altres, a Enrique Vila-Matas, César Aira, Yuri Herrera, Arno Geiger i Deborah Levy. L’editor, Stefan Tobler, va mostrar el seu entusiasme epistolar amb gran efusivitat: “És un llibre impactant per la seva honestedat i llegir-lo és molt recomfortant: m’ha passat poques vegades de llegir un llibre ambiciós conceptualment que també funcioni de meravella a nivell humà. Cor, cap i coratge”.

  Hermano de hielo-Germà de gel

   

   

  Fotografia Vanessa Moreno.

  “Amb Germà de gel estem d’enhorabona: la literatura catalana suma un nou talent a seguir, i el Documenta s’apunta la conquesta d’haver premiat una narrativa valenta”, Albert Forns, Diari Ara.

  “En otro país, este libro habría cambiado incluso el curso de su historia. Kopf explora a fondo los últimos sótanos del frío, allá donde todo lo inexplicable cobra sentido.” Enrique Vila-Matas.

  “El gel es fon, els blocs es trenquen i, quan torna a glaçar, queden els uns encavallats sobre els altres, en una forma nova, una personalitat fracturada. Germà de gel és un llibre poc corrent, vinculat a un projecte artístic, que introdueix les innovacions que el discurs de l’art contemporani aporta a la narrativa. Ha guanyat el premi Documenta [i el Premi llibreter 2016]. S’ho mereix. Un càlid aplaudiment”, Julià Guillamon, La Vanguardia.

  “Germà de gel és un itinerari valent, dolorós, escarpat, que documenta la solitud dels qui caminen fora pistes, dels qui s’arrisquen a enamorar-se del fred”, Laura Basagaña, Llavor Cultural.