• 17 de Març de 2014

    El premi Documenta 2013, La nostra vida vertical, ja és a les llibreries

    vida vertical

    El conjunt de relats La nostra vida vertical, de Yannick Garcia (Amposta, 1979), ha desembarcat a les nostres llibreries. El desig, la parella, la incomunicació, l’autoengany, la incomprensió, les aspiracions i la cerca desesperada de redempció són alguns dels temes que tracten -amb delicadesa, amb precisió, amb elegància, amb originalitat- els relats d’aquest esplèndid recull. Els contes de La nostra vida vertical s’eleven i es desplomen com el nostre estat d’ànim diari: imprevisibles, desendreçats, viscuts.

    En paraules de l’autor, La nostra vida vertical és sempre una vida d’ascensió: cal progressar —tant sí com no, a qualsevol preu—, ser cada vegada millors en tots els nostres àmbits, tenir grans somnis. Busquem desesperadament una cosa semblant a la transcendència, un sentit més enllà de nosaltres. Intuïm que som ben lluny de qui realment volem ser. Però són molts els qui miren amunt i ensenyen els palmells de les mans, incrèduls i expectants. Sentint-se una mica inútils. Com si les portes de l’ascensor se’ls haguessin tancat als morros.

    El darrer llibre de Yannick Garcia, autor del també llibre de relats Barbamecs (2011, Cossetània), és l’obra guanyadora del Premi Documenta 2013, convocat per la Llibreria Documenta de Barcelona i destinat a autors menors de 35 anys. El passat mes de gener, el jurat del premi va decidir premiar La nostra vida vertical per la varietat estilística, l’elegància, la pulcritud i el rerefons tèrbol del seu univers literari. Per a més informació, podeu consultar la notícia Yannick Garcia guanya el Premi Documenta 2013 amb el conjunt de relats La nostra vida vertical.