• 5 de Novembre de 2015

  El tour nord-americà de Toni Sala

  Estem de celebració!

  L’obra que va inaugurar el catàleg de L’ALTRA, ‘Els nois’ de Toni Sala (Premi de la Crítica 2014), serà publicada als EEUU aquesta tardor, el 10 de novembre, a càrrec de l’editorial Two Lines Press, amb traducció de Mara Faye Lethem. I no és que ho diguem nosaltres, però allà la gent ja ha començat a embogir, començant pel seu editor americà, CJ Evans: “No penso en Toni Sala com un autor estranger, sinó simplement com un autor excel·lent, l’obra del qual amplia i qüestiona la literatura anglosaxona; un autor que hauria de llegir tanta gent com sigui possible i que hauria d’influir el màxim d’autors possible”. Ben dit!

  Per la seva banda, la crítica especialitzada, que ha tingut accés al llibre abans que arribi al gran públic, també ha fet circular boníssimes crítiques, com les de Kirkus (“brillant”, “absorbent misteri existencial”, “un final tan captivador com els dels contes de Poe”) i el Publisher’s Weekly (“tremenda”, “Sala és un mestre”). I els lectors independents que ja n’han pogut fer un primer tastet, com la Rachel S. Cordasco del blog “Bookishly Witty” li dediquen perles com aquestes: “es mereix guanyar tots els premis”. Tot són mostres d’afecte i bones paraules per al Toni! Estem més que contentes, estem exultants!

  De fet, el Toni ha aprofitat aquests dies per anar de ruta nord-americana: l’han cridat per a lectures i presentacions a Portland (Powell’s Books), San Francisco (Bookbinders Museum) i al Canadà (a la 36a edició de l’International Festival of Authors de Toronto). La gent ha rebut aquesta novel·la amb un entusiasme sorprenent, feu-li una ullada a Twitter: @infinitetexts: “aquest llibre és collonut”; @EliseBlackwell: “és el final més inquietant i profund que he llegit en anys”. Ens encanta llegir coses com aquestes, ens carrega piles per continuar apostant per la bona, boníssima literatura en majúscules. I a més, de casa nostra.

  Fins aquí el recull de càlids greetings! Ens afegim als bons desitjos de la ressenya del Publisher’s Weekly: “Esperem que rebi l’atenció que es mereix”. Creuem els dits!