• 25 de Novembre de 2016

  Jordi Amor guanya el Premi Documenta 2016

  documenta-butxaca-laltra

  JORDI AMOR GUANYA EL PREMI DOCUMENTA 2016 AMB LA NOVEL·LA EL FORAT

  El jurat del premi Documenta, format per Pau Vidal, Marina Espasa, Jesús Cartañá, Josep Cots i Eugènia Broggi i reunit a Barcelona el 24 de novembre de 2016, ha triat premiar El forat, de Jordi Amor, una novel·la que narra la desolació i vicissituds d’un jove barceloní de la perifèria de la ciutat —la buidor, la falta de comunicació i la tristesa vital— i destil·la mala llet  i desesperança, sense rabejar-s’hi. El jurat ha decidit atorgar-li el premi per la seva voluntat estilística, manifestada especialment en l’ús virtuós del parèntesi i en una veu narrativa torrencial, trets que aguanten perfectament bé al llarg del llibre i tradueixen esplèndidament la sensació de caiguda i precipitació al buit (al forat) de la trama.

  Pel que fa a les possibles tendències generals i generacionals derivades de la lectura de tots els manuscrits presentats, el jurat vol destacar l’absència gairebé total de reculls de contes, un gènere sempre molt habitual al nostre premi, i un predomini, en canvi, de la literatura confessional i l’autoficció.

  El forat de Jordi Amor es publicarà el 15 de març de 2017.

  L’AUTORJordi Amor

  Jordi Amor viu a sant Just Desvern i va néixer el 15 de maig del 1982. Aquests dies corre per l’Argentina, i ha rebut la notícia amb molta emoció.

  Podeu contactar amb l’autor a jordi.amor.c@gmail.com i amb l’editorial a laltra@laltraeditorial.cat / 933 018 398.

   

   

  IMG_0297