• 12 de Febrer de 2014

  Els caps de cartell de L’Altra Editorial arriben a les llibreries

  laltra-editorial-sala-salterA partir del dimecres 12 de febrer, Els nois, de Toni Sala, i L’última nit, de James Salter, ja es poden trobar a les totes les llibreries de casa nostra. Es tracta de les dues obres amb què el nou segell independent en llengua catalana L’Altra Editorial, engegat per l’editora Eugènia Broggi, estrena el seu catàleg.

  El nou llibre de l’escriptor empordanès Toni Sala (Sant Feliu de Guíxols, 1969), Els nois, és un relat esplèndid, inquietant, a moments pertorbador, que entra de manera afiladíssima i precisa dins de la vida de quatre personatges afectats en graus diferents per la mort de dos germans.

  Amb la publicació de L’última nit, L’Altra Editorial presenta per primera vegada l’escriptor nord-americà James Salter (Nova York, 1925) en llengua catalana, traduït per Alba Dedeu. Es tracta d’un recull de deu relats magistrals en què l’autor explora temes com l’amor, el desamor, el desengany o la passió.

  Al mes de març, L’Altra Editorial publicarà l‘escriptor català Yannick Garcia (Amposta, 1979) i el seu recull de relats La nostra vida vertical, amb què el passat gener va guanyar el Premi Documenta 2013, destinat a escriptors menors de 35 anys. Entre les properes novetats del nou segell, al mes de març L’Altra Editorial també publicarà la novel·la Barba xopa de sang, de l’escriptor brasiler Daniel Galera (São Paulo, 1979), amb traducció de Josep Domènech Ponsatí. Al maig serà la novel·la El germà gros, de la periodista i escriptora nord-americana Lionel Shriver (Carolina del Nord, 1957) i traduïda per Carles Miró, la que continuarà el catàleg de L’Altra Editorial.

  L’Altra Editorial és una editorial catalana, literària i independent nascuda el 2014 amb els estàndards literaris d’una editorial petita i amb l’ambició comercial de les editorials més grans. El nou segell apareix amb la voluntat de fer llibres per ganes de fer-los i per celebrar-los de manera desacomplexada i entusiasta, en una aposta clara per una literatura exigent que no estigui renyida amb l’accessibilitat. L’Altra Editorial publicarà entre deu i dotze llibres l’any tant d’autors catalans com d’autors estrangers, amb primacia dels escriptors vius.