Data de publicació: 22 de gener de 2020
208 pàgines
ISBN: 978-84-120069-6-4
Format: 14 x 21,3.
Rústega amb solapes

PVP: 18,90€

Els argonautes

Maggie Nelson

Traducció de Marina Espasa


Els argonautes és un llibre inclassificable i inspirador que barreja autobiografia, vida personal i teoria acadèmica, i ofereix una reflexió intel·ligent, apassionada i moderna sobre el desig, la identitat i les limitacions i possibilitats de l’amor i del llenguatge. Al cor del llibre, una història d’amor: la relació entre l’autora i l’artista transgènere Harry Dodge, l’enamorament i el sexe, les dificultats per axonseguir un embaràs, les injeccions de testosterona i les converses infinites, la complicitat indestructible i, finalment, l’embaràs i les complexitats i alegries de formar una família queer. Hereva d’intel·lectuals reputats com Susan Sontag o Roland Barthes, Nelson enllaça la seva pròpia experiència amb una rigorosa exploració de les teories més icòniques sobre sexualitat, gènere, maternitat i matrimoni, i converteix aquest assaig contundent i il·luminador en un crit eixordador a favor de la llibertat individual més radical i en una reivindicació imprescindible de l’amor i la importància de tenir cura els uns dels altres.

Guanyadora del premi National Book Circle Award 2015

«Una de las escriptores nord-americanes més electrificants d’avui en dia […]. Fusionant el que, en altres mans, podrien ser teories espesses i confessions sentimentals, Nelson crea un llenguatge poderós». Olivia Laing, The Guardian


Recomana Els argonautes de Maggie Nelson


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Maggie Nelson

    Maggie Nelson (San Francisco, 1973) va estudiar a la Universitat de Wesleyan i es va doctorar a la City of New York University (CUNY). És poeta, crítica i autora d’assajos com The Art of Cruelty: A Reckoning (Norton, 2011; considerada “Notable Book of the Year” pel New York Times), Bluets (Wave Books, 2009) i Jane: A Murder (Soft Skull Press, 2005). Els argonautes (L’Altra, 2020) va rebre el National Book Critics Circle Award al millor assaig de l’any, i es va convertir ràpidament en un llibre de referència per a milers i milers de lectors. Maggie Nelson és professora d’Estudis Crítics a la Universitat de CalArts i viu a Los Angeles, Califòrnia.