Data de publicació: 12/03/2014
Pàgines: 144
ISBN: 987-84-942160-2-2
Format: 14 x 21,3 cm
Rústica amb solapes

PVP: 16 €

La nostra vida vertical

Yannick Garcia

Premi Documenta 2013


La nostra vida vertical és sempre una vida d’ascensió: cal progressar —tant sí com no, a qualsevol preu—, ser cada vegada millors en tots els nostres àmbits, tenir grans somnis. Busquem desesperadament una cosa semblant a la transcendència, un sentit més enllà de nosaltres. Intuïm que som ben lluny de qui realment volem ser. Però són molts els qui miren amunt i ensenyen els palmells de les mans, incrèduls i expectants. Sentint-se una mica inútils. Com si les portes de l’ascensor se’ls haguessin tancat als morros.

Una fotògrafa russa que no sap com encaixar una notícia, un repartidor de cafè escocès que creu poder evitar una tragèdia, un jove italià que coneix el primer amor dins un iglú o una mare japonesa que es veu atrapada en un remolí i no sap com escapar-ne:els personatges d’aquests relats es belluguen per tots els continents en diferents moments dels darrers tres segles i viuen la seua existència amb els peus lluny de terra. El desig, la parella, la incomunicació, l’autoengany, la incomprensió, les aspiracions i la cerca desesperada de redempció són alguns dels temes que tracten -amb delicadesa, amb precisió, amb elegància, amb originalitat- els relats d’aquest esplèndid recull. Els contes de La nostra vida vertical s’eleven i es desplomen com el nostre estat d’ànim diari: imprevisibles, desendreçats, viscuts.


Recomana La nostra vida vertical de Yannick Garcia


LA PREMSA HA DIT:

CONTINGUTS EXTRES

SOBRE L'AUTOR/A

  • Yannick Garcia

    Yannick Garcia (Amposta, 1979) és escriptor, intèrpret i traductor. Va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater amb el recull de poemes De dalt i de baix (2003, Edicions 62) i va aparèixer a l’antologia de poesia ebrenca Terres d’aigua. Poemari de les Terres de l’Ebre (2004, Cossetània). Pel que fa a la narrativa, ha publicat diversos relats a revistes literàries i va rebre el XX Premi de Narrativa de l’Ametlla de Mar pel seullibre de relats Barbamecs (2011, Cossetània). Ha participat en les antologies de narracions curtes Els caus secrets (2013, Moll) i Emergencias (2013, Candaya). Col·labora amb diversos mitjans ressenyant novetats literàries. Anteriorment va ser docent d’interpretació a la Universitat Pompeu Fabra. Ha traduït assajos, novel·les i obres de divulgació d’autors com Jules Verne, Michael Connelly, Sebastian Barry o George Saunders.