Data de publicació: 24/01/2018
Pàgines: 152
ISBN: 978-84-947829-1-6
Format: 13 x 19,5 cm
Rústica amb solapes

PVP: 14,95 €

Teoria King Kong

Virginie Despentes

Traducció de Marina Espasa


“Escric en nom de les lletges, per a les lletges, les velles, les camioneres, les frígides, les mal follades, les infollables, les histèriques, les tarades, per a totes les excloses del gran mercat de les ties bones. I començo per aquí perquè quedi clar: no em disculpo per res, no he vingut a queixar-me.”

A partir de les seves pròpies vivències, Virginie Despentes elabora un manifest feminista combatiu i demolidor, un text desacomplexat i contundent que ataca sense pèls a la llengua el discurs benpensant sobre l’experiència femenina, el matrimoni, la maternitat i altres temes tan polèmics com la violació, la prostitució i la pornografia. Una injecció d’adrenalina.

Amb pròleg de la poetessa Maria Callís.


Recomana Teoria King Kong de Virginie Despentes


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Virginie Despentes

    Virginie Despentes (Nancy, França, 1969) és novel·lista i directora de cinema. Als disset anys va deixar els estudis i se’n va anar a viure a Lió, on va treballar en una botiga de discos, va col·laborar en diverses revistes musicals, va cantar en un grup de rap i es va prostituir. La popularitat li va arribar l’any 1993 amb la seva primera novel·la, Baise-moi, de la qual ella mateixa va fer una pel·lícula, i des d’aleshores ha publicat diversos llibres: Les jolies choses (1998), Teen Spirit (2002), Bye Bye Blondie (2004, que ella mateixa va adaptar al cinema), Apocalypse bébé (2010, Premi Renaudot) i la trilogia Vernon Subutex, que l’ha consolidat com una veu imprescindible de la literatura francesa contemporània. L’any 2006 va publicar a França l’assaig feminista Teoria King Kong, un text combatiu i demolidor, que ara publiquem per primera vegada en català. És jurat del Premi Fémina des del 2015.