Petita història d’una petita editorial (1): El nom

10 de febrer de 2014

Un dia de primavera, ara fa uns mesos, passejava pels carrers de Londres al costat de la meva amiga Camila i comentàvem per enèsima vegada la meva idea de canviar de vida. Feia temps que n’hi parlava, del meu projecte, però els dubtes existencials sempre entrebancaven les converses, i també l’angoixa a la boca de l’estómac, els jo-sola-no-podré i jo-sola-no-en-sabré, el vertigen adrenalínic, el pànic paralitzador. Ah, vells companys de viatge, no falleu mai. Però aquell dia, per primera vegada en mesos i mesos, la Camila em va  interrompre i amb un punt d’impaciència excitada em va dir, contundent: “Fes-ho ja. Fes-ho ara. No hi donis més voltes i llança’t a la piscina. És ara o mai”. Havia tingut una conversa semblant amb la meva cunyada, l’Emma, feia uns dies: “Fes el salt, va. Aviat ja no tindràs les energies ni l’empenta: ara és el moment”, m’havia dit molt convençuda.

historia-laltra-editorial-el-nom

I entre una conversa i l’altra, mentre remenava llibres en una llibreria anglesa i admirava les cobertes dels llibres de l’editorial Other Press, el temps es va aturar un moment en un flaix de llum de capvespre que travessava les finestres brutes i il·luminava les lletres d’un nom que naixia allà mateix. El mimetisme, com sempre: Other Press, L’Altra Editorial. I el clic va ser irreparable: ja no hi havia marxa enrere.

Eugènia Broggi
Editora


Resposta

 1. Enhorabona! Em ve molt de gust encetar una nova editorial de segell independent. La web és molt assequible i el disseny és lluminós i el picto molt simpàtic. Llarga vida a L’Altra editorial!

  • Moltíssimes gràcies pel suport! Espero que els llibres t’agradin tant com la web i el disseny. Ens agradarà molt saber què t’han semblat, també, si tens ganes de dir-nos-ho. Aquí ens trobaràs per qualsevol cosa!

 2. Tot just m’estreno com a blogger… i costa molt! No sé si podré satisfer la petició d’immediatesa… Ho intentaré! 🙂

 3. Hola, Eugenia, vaig veure un article a El Periódico, ja deu fer un mes. ( sobre la presentació de la Editorial). Va captar la meva atenció, vaig seguir llegint i ara he mirat la web, que he estat esperant unes setmanes.
  Et volia felicitar! enhorabona, es allò de fer el que sents i tirar endavant!
  Jo sóc escriptora, i també estic perseguint el que m’agrada fer. Que sàpigues que acostar-me a l’Altra Editorial m’ha donat ànims.

  Una abraçada

  Elena Sauquet

 4. Hola Elena, moltíssimes gràcies pel teu comentari. Estic contenta que l’editorial t’inspiri tanta confiança i il·lusió. Una abraçada, i visca els ànims!

 5. Celebro la teva força i creativitat.
  Alegra veure el mussol, conegut i tant fresc.
  Us acabo de trobar arran d’un comentari d’algú que us va pescar en una notícia televisiva.
  Bella sorpresa.
  Enhorabona, de debò. Quin plaer palpar la realitat que creeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *