Arriba Germà gran, l’última novel·la de la Lionel Shriver

21 de maig de 2014

germa-gran-lionel-shriver-laltra-editorial-2014
Aquest mes de maig s’incorpora un nou títol al catàleg de L’Altra Editorial: Germà gran (Big Brother), de l’escriptora nord-americana Lionel Shriver. Amb traducció catalana de Carles Miró i Núria Parés, l’última obra de l’autora de la polèmica novel·la Tenemos que hablar de Kevin (Anagrama, 2007) ja és a les nostres llibreries.

Germà gran és una esplèndida novel·la sobre l’obesitat i les relacions familiars, que planteja els límits dels sacrificis i dels llaços de sang i qüestiona fins a quin punt és possible salvar algú que estimes dels seus propis fantasmes. Plena de l’enginy intel·ligent i magistral propi de l’autora, i amb una energia narrativa irresistible, aquesta darrera novel·la està inspirada en la pròpia batalla del germà gran d’Shriver amb l’obesitat, que el va portar a morir amb 55 anys.

lionel-shriver-460x198

Lionel Shriver (Carolina del Nord, 1957) és periodista i escriptora. Va estudiar a la Universitat de Columbia i ha viscut a Nairobi, Belfast i Bangkok. Ha publicat sis novel·les i l’any 2005 va guanyar el prestigiós premi Orange amb We Need to Talk About Kevin, una novel·la tan magistral com polèmica, que ha estat un èxit de crítiques i vendes arreu del món i que va ser adaptada al cinema el 2011. Col·labora regularment amb els diaris The GuardianThe New York TimesThe Wall Street Journal i Financial Times, entre d’altres. Actualment viu a cavall entre Londres i Nova York.