Karl Ove Knausgård visita Barcelona aquest mes de juny

1 de juny de 2017

https://www.laltraeditorial.cat/autor/karl-ove-knausgard/

L’escriptor noruec Karl Ove Knausgård, autor del monumental sextet LA MEVA LLUITA, del qual hem publicat recentment el cinquè volum, Dies de pluja, visitarà Barcelona a finals d’aquest mes de juny. El dia 27 de juny serà al CCCB a dos quarts de set del vespre. Esquerp i distant, autor de moda a contracor, Karl Ove Knausgård és un dels escriptors més importants de la literatura europea contemporània, un dels autors que ha despertat més passió entre el públic lector i la crítica internacional (i també la nostra), i que acumula també molts detractors i crítics que no acaben de combregar amb la seva aposta pel detall i la minuciositat ni tampoc amb la seva manera de veure el món i la literatura. Els llibres de Karl Ove Knausgård han estat comparats a l’obra de Marcel Proust i han tingut ressò a tot el món; l’escriptor és ja un referent de la literatura memorialística per la seva honestedat a l’hora de despullar-se davant del món i davant d’ell mateix, la cruesa amb què examina el món que l’envolta, i també les seves pròpies mancances, i per l’enorme veritat, incòmoda, compartible, que contenen els llibres.

DIES DE PLUJA

Amb vint anys, ple d’il·lusions i ambició literària, en Karl Ove es trasllada a viure a Bergen per estudiar a la prestigiosa Acadèmia d’Escriptura, on ha estat seleccionat entre molts altres aspirants a escriptors. Arriba a la ciutat optimista i excitat per la vida que està a punt d’estrenar, però de seguida topa de cap amb la trista realitat: els professors i companys de l’Acadèmia troben que els seus textos són ingenus i plens de tòpics, i els seus esforços per encaixar socialment amb el món que l’envolta sempre fracassen.

En aquesta cinquena entrega, Knausgård es mou entre la voluntat desesperada per ser bona persona i el poder terrible de la trangressió, i revela les seves batalles íntimes i terriblement vergonyants amb la timidesa i la introversió, amb els excessos alcohòlics, la infidelitat i l’ambició artística, sempre amb una honestedat colpidora. Dies de pluja és un esplèndid relat d’iniciació que explora, amb una profunditat d’ànima inusual, els petits drames de la vida de cada dia d’un jove noruec perdut i turmentat.

KARL OVE KNAUSGÅRD

Karl Ove Knausgård va néixer a Noruega l’any 1968. Va debutar amb una novel·la molt celebrada per la crítica i els lectors que li va valdre el premi de la Crítica Noruega, mai abans atorgat a una primera novel·la. La segona el va consolidar com una de les veus més importants de la narrativa escandinava contemporània. I va ser durant l’escriptura de la tercera novel·la que l’autor va embrancar-se en un projecte literari incomparable, els sis volums de La meva lluita, que ha guanyat diversos premis internacionals i s’ha traduït a més de quinze països. Karl Ove Knausgård viu a Suècia amb la seva dona i els seus quatre fills.

 

 

 


Scroll Up