Novetats Setembre-Desembre 2017

13 de juliol de 2017

No podem marxar de vacances sense presentar-vos els títols que passaran a formar part del catàleg de L’Altra a partir del setembre:

novetats 2017

 

1maria

La primera en arribar serà la Maria Guasch (Begues, 1983), a qui potser recordeu per la deliciosa Olor de clor sota la roba (RBA-La Magrana), que li va merèixer el Premi  Nou Talent FNAC 2014. A la seva nova novel·la, Els fills de Llacuna Park, ens presenta la Clara, que treballa de professora a la presó. La feina li semblaria un refugi contra el món si no fos perquè una interna se la mira com si es coneguessin, i aquesta mirada, silenciosa i distant, s’infiltra en el seu dia a dia. Darrere d’aquesta mirada vénen altres coses. Ve, per exemple, el Gabriel i, amb ell, tot de desitjos i frustracions adolescents. Seguint el seu rastre, la Clara agafa una nit el tren de rodalies que la retorna a Canyars, la ciutat dels setze, dels disset anys. ¿Què hi ha, allà, que la pugui atrapar?

2assaig carson

Enguany continuem celebrant el centenari Carson McCullers (1917-1967) de la millor manera possible: aquest setembre arribarà Entre la solitud i el somni. Notes sobre literatura, memòria i identitat, amb traducció d’Alba Dedeu. Es tracta d’uns assaigs inèdits fins ara en català, publicats de manera dispersa al llarg dels temps i que hem arreplegat per primer cop en aquesta edició. Hi ha records d’infantesa, retalls de la vida a Brooklyn, històries sobre la guerra que prenen sovint forma de novel·les curtes i –molt especialment– reflexions sobre altres escriptors i sobre l’art d’escriure. Escrits amb el seu estil característic i la seva particular mirada, aquests textos ens obren una porta a les passions vitals i literàries de l’escriptora, i una finestreta a la seva manera de treballar, i de viure el món de l’escriptura. Una petita joia.

3.vilaseca

A l’octubre, reivindicarem amb força la veu de David Vilaseca (1964-2010) i la publicació de la seva Obra completa, conformada pels dietaris Els homes i els dies (publicat anteriorment per 3 i 4) i El nen ferit, pòstum i encara inèdit. El que us oferim aquí és una obra esplèndida, per l’ambició literària del projecte, per la projecció endavant, perquè explora amb precisió i honestedat fonda l’experiència i el drama de sentir-se diferent —diferent acadèmicament, diferent en l’opció sexual, diferent en el model de vida—, perquè reflexiona sobre Catalunya, la vida acadèmica, les patums i la vida cultural, perquè es mira el país des de fora, i des de dins, i perquè parla sense embuts de sexualitat, de la recerca a voltes sòrdida, a voltes violenta i sempre agosarada d’una manera de viure diferent. La seva és una veu poderosa i sorprenent, una mirada lúcida sobre el món i Catalunya en el tombant de segle.

4.solitari

Tancarem l’octubre amb l’esperadíssima reedició de El cor és un caçador solitari, l’obra cabdal de Carson McCullers i que ara recuperem amb una nova traducció d’Alba Dedeu. La novel·la, ambientada en un poblet del sud dels Estats Units, narra la història de John Singer, un sordmut solitari que, gràcies al seu posat empàtic i amable, atrau l’interès de tota mena gent. Mick Kelly, l’adolescent també protagonista de la novel·la, que té pressa per fer-se gran; el propietari del cafè on en Singer dina cada dia; un socialista emprenyat i borratxo; un doctor negre frustrat: tots expliquen els seus problemes a John Singer, el seu confident silenciós, i ell els ajuda a canviar  la seva dissort de maneres imprevisibles. El cor és un caçador solitari explora la solitud, la necessitat per ser compresos i la recerca de l’amor, una història inoblidable que dóna veu als marginats, els oblidats i els maltractats.

5.anys llum

Salter, l’etern James Salter: a les obres L’última nitJoc i distracció, i el celebrat recull de conferències L’art de la ficció (pròleg d’Eduard Márquez) s’hi suma ara la publicació de Anys llum, una novel·la elegant, intel·ligent i seductora sobre un matrimoni, els Berland, que viuen plàcidament entre Manhattan i una casa al nord de Nova York. Allà, una mena de paradís amb vistes al riu Hudson, Viri, arquitecte apassionat per la seva feina, i Nedra, una dona elegant amb una personalitat forta, gaudeixen de les passejades, els sopars amb amics i els incomptables moments de calma dedicats a jugar amb les seves dues filles. No obstant, darrere d’aquesta aparença idíl·lica, el lector anirà descobrint esquerdes finíssimes que van evolucionant cap a esvorancs insalvables. Anys llum traça amb sensibilitat fonda els límits i contradiccions de l’amor malmès pel pas del temps, que és en realitat el gran protagonista d’aquesta novel·la.

estiu

Bones lectures i bon estiu!


Scroll Up