Data de publicació: 27 de novembre
240 pàgines
ISBN: 978-84-120069-7-1
Format: 14x21.3
Rústega amb solapes

PVP: 19,90€

Benvinguda a casa

Lucia Berlin

Traducció d'Albert Torrescasana


‘Evocatiu…, colpidor…, agut i divertit’, Observer

‘El revival de la gran Lucia Berlin continua imparable’, New York Times

L’any 2016, quan feia més de deu anys que era morta, Lucia Berlin es va convertir en una de les escriptores revelació més celebrades dels últims anys gràcies a la publicació del Manual per a dones de fer feines, un recull de contes pòstum que la va inscriure definitivament entre els noms més destacats de la literatura americana contemporània.

Abans de morir, Lucia Berlin estava treballant en uns esquetxos autobiogràfics inèdits titulats Benvinguda a casa. El llibre comença l’any 1936, l’any del seu naixement, a Alaska, i acaba prematurament el 1966, al sud de Mèxic; en l’endemig salta d’Alaska a l’Argentina, de Kentucky a Mèxic, de Nova York a Xile. I en tots els capítols hi trobem el sentit de l’humor, la lluminositat i la calidesa, la tristesa sorda i l’escriptura enlluernadora dels seus contes, i moltes de les anècdotes que li van servir a l’hora d’escriure’ls. Per a aquesta edició, i amb la intenció de completar el llibre i mirar d’omplir els buits que van quedar quan Lucia Berlin va morir, deixant el manuscrit interromput, el seu fill Jeff Berlin ha fet una tria de fotografies i cartes de la seva vida agitada, romàntica i tràgica.

«Un autoretrat fet de peces de trencaclosques d’una llegenda literària oblidada durant molt de temps i que reuneix molt del material autobiogràfic que després es va filtrar en la seva obra de ficció. El misteri de la seva narrativa no es troba, hem descobert ara, en la font de la seva inspiració, sinó en com Berlin va transformar la seva vida en art, un art tan vital com la seva pròpia vida», Vogue.

«Benvinguda a casa són, malauradament, fragments i prou… Però tot el que eleva els seus contes als cims més alts de la grandesa es fa palès en aquestes pàgines que documenten la seva vida peripatètica i els seus intents de tirar endavant. Les seves frases tenen un toc de fum de cigarret i de glamur trist; evoca tots els llocs de la seva vida d’una manera tan poderosa, tan trista», Kevin Barry, Irish Times.


Recomana Benvinguda a casa de Lucia Berlin


LA PREMSA HA DIT:

CONTINGUTS EXTRES

SOBRE L'AUTOR/A

  • Lucia Berlin

    Lucia Berlin (1936-2004) va publicar setanta-sis relats en el decurs de la seva vida. Només tenia vint-i-quatre anys quan li van publicar els primers textos a The Noble Savage, la revista de Saul Bellow, i a The New Strand. Més endavant van aparèixer relats seus a The Atlantic Monthly, a New American Writing i en una infinitat de revistes més petites. Gairebé tots es van aplegar en tres volums editats per Black Sparrow Press: Homesick (1991), que va obtenir l’American Book Award, So Long (1993) i Where I Live Now (1999). Els seus reculls pòstums, Manual per a dones de fer feines (L’Altra, 2016), que li va valdre el Premi Llibreter 2016 i la va descobrir al món i als lectors de casa nostra, i Un vespre al paradís (L’Altra, 2018) són dues obres d’una ambició i un talent extraordinaris. Malgrat haver estat poc reconeguda mentre vivia, Lucia Berlin és sens dubte una escriptora de primeríssima línia que es caracteritza per una combinació poc habitual de foscor, estranyesa, sentit de l’humor, vitalitat i lucidesa. Diuen que és un dels secrets més ben guardats dels Estats Units.