Premi Documenta

La Llibreria Documenta de Barcelona convoca el premi des de l’any 1980. L’Altra Editorial, compartint l’ideari del premi, publica el guanyador del certamen des del 2014, l’any de la seva fundació.

El Premi i les bases 2022

10 ANYS DE COMPLICITATS

«Fa deu anys justos que la Llibreria Documenta i L’Altra Editorial convoquem conjuntament el Premi Documenta per a autors de menys de trenta-cinc anys, un premi que va néixer l’any 1980 i de seguida va apostar per la joventut en la narrativa catalana: la limitació d’edat dels escriptors expressava obertament la voluntat de buscar nous camins, noves formes d’expressió i perspectives inèdites que, n’estàvem convençuts, només la gent jove ens podia aportar. D’aquesta manera, en aquests últims deu anys ja amb la complicitat de L’Altra Editorial, hem mantingut obertes les portes a noves propostes, sempre elaborades amb rigor, per donar una empenta a noves veus que s’interroguin sobre els temps actuals amb ulls frescos i esperit crític.

Després de repassar la llista de guanyadors d’aquests últims temps, confirmem que els nou llibres publicats fins ara s’han ajustat aquest esperit de joventut, tot i que han sigut obres d’estils absolutament diferents. Aquesta riquesa, el sentit del risc i l’aventura que transmeten i l’interès compartit per l’editorial i la llibreria a contribuir al futur de la literatura catalana ens animen a continuar. És el nostre deure i el seu privilegi» —JOSEP COTS, Llibreria Documenta

Per a més informació podeu consultar el web de la llibreria Documenta.

Premis d'anys anteriors