Qui Som

L’Altra Editorial és una editorial catalana, literària i independent, que fa llibres per ganes de fer-los i per celebrar-los de manera desacomplexada i entusiasta, defugint la solemnitat i l’elitisme. Volem apropar aquests llibres al màxim de lectors possible, i intentar posar de moda la literatura que ens agrada.

Publiquem entre vuit i deu llibres l’any tant d’autors catalans com d’autors estrangers, amb primacia dels escriptors vius: anem volgudament a favor de la literatura actual. Quan es recuperen obres del passat, no és mai per cap afany historicista, sinó perquè encara són obres d’interès en el panorama contemporani. El nostre catàleg es nodreix bàsicament de ficció literària, però puntualment també s’obre a la no-ficció; hi conviuen còmodament autors catalans i estrangers, nous i consolidats, i hi tenen obertes les portes els joves talents d’aquí i de fora.

L’Altra es regeix per un criteri de màxima exigència en la tria d’originals i de màxima cura en les edicions, però també disposa d’eines i objectius per recolzar-ne el potencial comercial. Sabem que amb la il·lusió d’editar no n’hi ha prou, que cal el màxim rigor professional en cada pas: en la selecció i el procés d’edició dels textos, en el disseny i la factura material dels llibres i en la difusió i en la manera d’explicar cada títol. I sabem que també cal transmetre entusiasme i confiança, i teixir una sòlida xarxa de complicitats amb el nostre entorn, des de la distribuidora i els comercials fins els autors i els lectors, passant per prescriptors, bibliotecaris, blogaires, periodistes culturals i, sobretot, llibreters.

 

L’Altra va néixer amb els estàndards literaris d’una editorial petita i amb l’ambició comercial de les editorials més grans, i vol ocupar l’espai que queda entre aquells segells que publiquen poc i els que publiquen molt perquè pertanyen a grans grups de concentració editorial. L’aposta clara per una literatura exigent que no estigui renyida amb l’accessibilitat, una ferma política d’autor, l’atenció amb què es treballaran els textos, la convicció que la lectura genera lectura i una pàgina web de referència que funcioni com una plataforma d’intercanvi cultural en seran els seus estendards més visibles.

 

Contacte

Per a qualsevol dubte, consulta o suggeriment sobre els nostres llibres, ens trobareu a:
L’Altra Editorial
Gran Via, 628, àtic 2a
08007 Barcelona
Tel. 933 018 398
08007 Barcelona
laltra@laltraeditorial.cat

 

Premsa

Per a qualsevol consulta de premsa, màrqueting o peticions relacionades amb els nostres autors, sisplau contacteu amb la Vanessa Moreno a vmoreno@laltraeditorial.cat

 

L’Altra Tribu

Per a qualsevol consulta sobre els nostres llibres juvenils, sisplau contacteu amb la Marina Llompart a mllompart@laltratribu.cat

 

Distribució

Per a temes de distribució, sisplau contacteu amb:
Les Punxes
Sardenya, 75-80
08018 Barcelona
Tel. 934 856 380
punxes@punxes.es

 

Foreign Rights

Per a qualsevol consulta pel que fa als drets internacionals dels nostres llibres, poseu-vos en contacte amb:
L’Altra Editorial | Foreign Rights
Gran Via, 628, àtic 2a
08007 Barcelona
laltra@laltraeditorial.cat

 

Recepció de manuscrits

Lamentablement, tenint en compte la quantitat d’originals que rebem cada setmana, i veient que no donem l’abast per respondre tal com voldríem a totes les propostes que ens arriben, hem decidit interrompre la recepció d’originals durant una temporada.

Moltíssimes gràcies per la vostra comprensió.

 

Dossier de premsa

Eugènia Broggi munta el segell independent L’Altra, Elena Hevia (El Periódico)

Eugènia Broggi engega l’editorial L’Altra, Jordi Nopca (Diari Ara)

L’Altra Eugènia Broggi, Bernat Puigtobella (Núvol)

Eugènia Broggi: “Què és un bon llibre? Aquell que no em traeix a mi mateixa, que puc defensar”, Magda Gregori (La Mira)

Los ‘indies’ de la literatura catalana, Francesc Bombí-Vilaseca (La Vanguardia)

El 29è Memorial Fernando Lara atorgat a L’Altra Editorial (Gremi d’Editors)

Eugènia Broggi: “Hem de poder utilitzar l’adjectiu ‘veritable’ en literatura”, Carlota Rubio (Quadern | El País)

L’Altra es posa el número 10, Antonio Iturbe (La Vanguardia)

Eugènia Broggi: “Com més gent llegeixi la Vivian Gornick, millor serà el món”, Oriol Rodríguez (El Nacional)

Eugènia Broggi: “La satisfacció màxima és descobrir un autor nou”, Andreu Barnils (Vilaweb)