Data de publicació: 10 de novembre de 2021
160 pàgines
ISBN: 978-84-123925-0-0
ISBN digital: 978-84-123925-6-2
Format: 14 x 21,5cm
Rústega amb solapes

PVP: 18,90€

Comptes pendents

Vivian Gornick

Traducció de Martí Sales


«De vegades penso que vaig néixer llegint… No recordo cap moment en què no tingués un llibre a les mans, i el cap als núvols».

Comptes pendents: notes d’una relectora empedreïda és la celebració per part de Vivian Gornick, una de les pensadores, crítiques i escriptores més importants del panorama nord-americà contemporani, de la passió que ha dominat la seva vida des de petita: la passió lectora. L’escriptora i crítica literària, encara una lectora vigorosa, intel·ligent i vital, parla del retorn una vegada i una altra als llibres que la van forjar, que la van fer qui és ara, i reflexiona sobre l’impacte de les lectures en diferents moments crucials de la seva vida. Els nou assajos que componen el llibre barregen crítica literària, memòria i biografia, i giren al voltant de la importància de llegir —i rellegir— a mesura que anem envellint i la vida va avançant. Escrita amb el nervi i la profunditat d’ànima marca de la casa, Comptes pendents és un reconeixement magistral del poder que té la literatura d’il·luminar les nostres vides.

“Una col·lecció d’assajos profunds i variats. Gornick, una de les escriptores i crítiques més importants dels nostres temps, escriu sobre els petits plaers de la vida amb tendresa i enginy”, Jenny Offill

“Ple de vida i altament recomanable”, The Washington Post


Recomana Comptes pendents de Vivian Gornick


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Vivian Gornick

    Vivian Gornick (Nova York, 1935) és autora de diversos llibres, entre els quals es compten les dues memòries, Vincles ferotges i La dona singular i la ciutat, publicats a L’Altra Editorial en un sol volum, una biografia de la feminista revolucionària Emma Goldman i cinc col·leccions d’assajos, dos dels quals han estat publicats per L’Altra Editorial: Mirar-nos de cara (L’Altra, 2020) i Comptes pendents (L’Altra, 2021). És professora d’escriptura creativa a la New School, escriu per a diversos mitjans i viu a Nova York.