Data de publicació: 29/10/2014
Pàgines: 180
ISBN: 978-84-942160-6-0
Format: 13 x 19,5
Rústica amb solapes

PVP: 15 €

El cas Pujol. Reflexions sobre el terreny

Toni Sala


El cas Pujol va esclatar el 25 de juliol del 2014, quan l’expresident de la Generalitat va confessar que des de feia dècades la seva família tenia una fortuna a Andorra per la qual no havia tributat mai. Quatre dies després, Toni Sala va penjar al seu blog la primera d’una sèrie d’actualitzacions ocasionals en què s’enfrontava a la notícia i es plantejava algunes de les implicacions més greus que se’n deriven. Aquest volum, que recull i completa totes les actualitzacions que Sala va escriure durant un parell de mesos, és una reflexió obligada sobre el poder i la cultura, sobre les impostures de la política i sobre la realitat i els miratges del país.

«Escrivia Lawrence Weschler: “Quan algú és testimoni d’alguna cosa extraordinària, el que és més important no és ‘allà fora’ sinó profundament endins, al centre emocional vital del testimoni”. Toni Sala fa aquest viatge interior, aixecant un monument literari a partir de la misèria personal i col·lectiva de l’afer Pujol. No només fa gran literatura, sinó que, per uns moments (com Zola, com Riba, com molts d’altres), ens fa sentir que som millors del que som» —JAUME CLARET


Recomana El cas Pujol. Reflexions sobre el terreny de Toni Sala


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Toni Sala

    Toni Sala va néixer a Sant Feliu de Guíxols el 1969. Ha escrit en diaris i publicat reculls de contes, novel·les, cròniques i assaig. Amb Els nois (2014) —«Absolutament brillant», Kirkus Review; «Un mestre de la meditació», Publishers Weekly— va inaugurar el catàleg de L’Altra, i amb El cas Pujol (Premi Ciutat de Barcelona 2014) en va estrenar la línia d’assaig. Amb la novel·la Persecució (L’Altra, 2019), cinquantè volum de L’Altra, va guanyar el prestigiós premi Crexells a la millor obra de l’any.