Data de publicació: 16 de març de 2022
176 pàgines
ISBN: 978-84-124382-8-4
ISBN digital: 978-84-125086-8-0
Format: 14 x 21,3
Rústega amb solapes.

PVP: 20€

El crepuscle del món

Werner Herzog

Traducció de Mercè Ubach


Construir una òpera al mig de la selva, caminar de Munic a París, endinsar-se en un volcà actiu, conviure amb ossos grisos: l’obra de Werner Herzog investiga l’experiència extrema, la confrontació entre l’home i la natura. 

L’any 1997, Werner Herzog era a Tòquio per dirigir una òpera. Els seus amfitrions li van demanar a quina personalitat important del Japó li agradaria conèixer i ell va contestar sense dubtar: Hiroo Onoda. Onoda era un exsoldat famós per haver defensat una illa de les Filipines durant dècades després que s’acabés la Segona Guerra Mundial. Herzog i Onoda van connectar de seguida i van establir una boníssima relació: es van trobar moltes vegades i junts, conversant, van anar descabdellant la història de la llarguíssima batalla personal d’Onoda. 

A El crepuscle del món, Herzog immortalitza els anys de lluita absurda i alhora èpica d’Onoda amb un estil inimitable, hipnòtic, que els fans de les seves pel·lícules reconeixeran de seguida. El resultat és una novel·la que dicta les seves pròpies lleis, una mena de Robinson Crusoe modern. Amb el relat d’aquesta batalla aparentment sense solta, Herzog ens ofereix una meditació profunda i lluminosa sobre la condició humana i el sentit de l’existència.


Recomana El crepuscle del món de Werner Herzog


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Werner Herzog

    Werner Herzog (Munic, 1942) va créixer en un petit poble de muntanya de Baviera, a Alemanya. Va dirigir la seva primera pel·lícula quan tenia dinou anys, l’any 1961, mentre treballava de soldador de plom per poder-ne pagar la producció. Des d’aleshores, ha produït, escrit i dirigit més de seixanta pel·lícules i documentals que han rebut el reconeixement de la crítica i el públic internacionals com ara Aguirre, la còlera de Déu (1973), L’enigma de Gaspar Hauser (1974), Fitzcarraldo (1982) o Grizzly Man (2005). Herzog ha publicat també una dotzena de llibres de prosa i ha dirigit diverses òperes. Viu entre Munic i Los Angeles.