Data de publicació: 8 de febrer de 2023
224 pàgines
ISBN: 978-84-126201-5-3
ISBN digital: 978-84-126596-2-7
Format: 14 x 21,3
Rústica amb solapes

PVP: 18,90€

El despertar i altres relats

Kate Chopin

Traducció de Xavier Pàmies


«–Qualsevol dia em posaré a rumiar –va dir– quin tipus de dona soc; perquè, sincerament, no ho sé. D’acord amb tots els cànons que conec, soc un individu del meu sexe absolutament pervers; però alhora no soc capaç de convence’m que ho soc. Necessito rumiar-hi.»

El despertar, considerada una de les novel·les precursores de la gran literatura del sud dels Estats Units, és el relat central d’aquest recull i narra la història d’Edna Pontellier, una dona de classe burgesa que du una vida còmoda i respectable a la Nova Orleans del
segle XIX, dedicada al marit, els fills i els actes socials. Però darrere d’aquesta façana aparentment plàcida s’hi amaga una dona decidida a ser lliure i independent i, quan una passió amorosa l’arrossega a un món ple de sensacions noves, olors torbadores i passejades plenes de possibilitats, no dubta a deixar-se endur. Quan es va publicar l’any 1899, aquesta història sobre el despertar sexual i espiritual d’una dona va ser titllada de sòrdida i immoral, i Chopin va caure en l’ostracisme literari. Però la varietat dels contes mostra l’enorme talent narratiu de l’escriptora, que va ambientar els seus relats i novel·les a la Louisiana rural i va plantejar temes d’absoluta modernitat, com les distincions arbitràries de classe, la institució del matrimoni, l’adulteri o la desigualtat entre homes i dones.

 


Recomana El despertar i altres relats de Kate Chopin


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Kate Chopin

    Kate Chopin (1850-1904) és una de les veus més destacables de la literatura nord-americana de la segona meitat del segle XIX. D’origen francès i irlandès, va néixer a Sant Louis i va viure entre Nova Orleans i la plantació de cotó familiar a Louisiana. Després de la mort prematura del seu marit, que la va deixar vídua de molt jove amb sis criatures, Kate Chopin va començar a escriure i es va convertir ràpidament en una exitosa i prolífica autora de contes i novel·les. Els seus contes s’ambienten en les comunitats criolles i cajuns de la Louisiana rural, i la va influir especialment l’autor francès Guy de Maupassant, a qui va traduir a l’anglès. El 1899 va publicar El despertar, novel·la que va esdevenir un escàndol social tan considerable que la va dur al silenci gairebé definitiu.