Data de publicació: 26 de gener de 2022
144 pàgines
ISBN: 978-84-123925-9-3
ISBN digital: pendent
Format: 13 x 19,5cm
Rústega amb solapes

PVP: 16€

El record de la bellesa

Oriol Broggi

Converses amb Andreu Gomila
Pròleg de Marina Garcés


«El teatre es basa en el record. El seu motor, i l’únic que en quedarà, és el record que arribarem a deixar al cor de l’espectador, i com maldarà per mantenir-s’hi».

A l’hora d’enfrontar-se a una obra d’art, pot ser la bellesa un fi en ell mateix? Quina és la feina real d’un director de teatre que es proposa aixecar una funció que perduri en el record de l’espectador? Com treballa aquest director, que sap que el dia que la seva feina fructifiqui ell no serà en escena per recollir els aplaudiments? Totes aquestes preguntes i moltes més són les que intenta respondre Oriol Broggi en aquest assaig essencial sobre la creació artística.

Amb El record de la bellesa, una de les personalitats més determinants del teatre català del segle XXI ens parla del seu procés creatiu, ens convida a conèixer la seva personalitat i ens aporta noves visions sobre Sòfocles, Shakespeare, Txékhov, Lorca, Espriu, la tradició i el teatre contemporani.


Recomana El record de la bellesa de Oriol Broggi


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Oriol Broggi

    Oriol Broggi (Barcelona, 1971), fundador i director artístic de la La Perla 29, és un dels directors d’escena més prolífics de la ciutat de Barcelona. Ha dirigit una vuitantena de muntatges teatrals i ha sigut premiat en múltiples ocasions, com per exemple pels espectacles Antígona, Incendis, i L’orfe del clan dels Zhao. Amb La Perla 29 ha anat construint un equip de treball sòlid i un espai cultural singular vinculat a la Biblioteca de Catalunya, que ha esdevingut un punt de trobada dins el sistema teatral català alhora que la companyia es consolidava com una de les més estables del país. L’any 2012 rep el premi Ciutat de Barcelona per la gestió del Teatre La Biblioteca. El 2018 dirigeix l’espectacle inaugural del Festival Grec de Barcelona 2018, El Poema de Guilgamesh, i també una versió de La Flauta Màgica al Festival Castell de Peralada.