Data de publicació: 15 de març de 2023
272 pàgines
ISBN: 978-84-126201-7-7
ISBN digital: 978-84-126596-5-8
Format: 14 x 21,3
Rústica amb solapes

PVP: 18,90€

La pell del món

Xavier Mas Craviotto


“I així transiteu el món: construïts per fora i derruïts per dintre. Una destrucció íntima, invisible als ulls, ben amagada a les regions més interiors dels cossos. I envegeu tot allò que és material, tot allò que sap no consumir-se, que sap no corrompre’s, que sap existir ininterrompudament amb una impassibilitat de pedra.”

Una dona s’està morint. En una habitació blanca i trista d’hospital, la seva filla, que després de molt temps ha tornat al poble on va néixer, haurà d’enfrontar-se als ulls buits de la mare moribunda, amb qui sempre va tenir una relació distant, i als ulls desconeguts del seu germà, a qui després de tants anys ja no reconeix. Haurà de tornar als carrers de la seva infantesa, i també a la casa on va criar-se, i a l’hort familiar que ja no hi és, i a tots els llocs que, per molt que se n’allunyés, han continuat existint sense ella.

La pell del món és una novel·la dura i colpidora que explora la incomprensió i la violència, la inclemència d’unes vides mal viscudes i la desfeta d’una família en la qual dos germans lluiten per entendre’s.


Recomana La pell del món de Xavier Mas Craviotto


LA PREMSA HA DIT:

CONTINGUTS EXTRES

SOBRE L'AUTOR/A

  • Xavier Mas Craviotto

    Xavier Mas Craviotto (Navàs, 1996) va estudiar Filologia Catalana i un postgrau en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials a la Universitat de Barcelona, on durant dos anys també va col·laborar, gràcies a una beca, amb el Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació (CUSC-UB). Actualment treballa com a professor de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Bristol, al Regne Unit. És un dels cofundadors de “Com ho diria”, una plataforma digital especialitzada en l’argot juvenil del català. Amb 17 anys, va quedar finalista al Premi Literari Jordi Sierra i Fabra, i des de llavors ha guanyat una vintena de premis literaris de poesia i narrativa. És autor de la novel·la La mort lenta (L’Altra Editorial, 2019), que va merèixer el Premi Documenta 2018, i del llibre de poesia Renills de cavall negre (Viena Edicions, 2019), guardonat amb el I Certamen Art Jove Salvador Iborra 2018. També ha participat en alguns reculls de relats col·lectius.