Data de publicació: 19 d'octubre de 2022
288 pàgines
ISBN: 978-84-125724-6-9
ISBN digital: 978-84-125724-9-0
Format: 14 x 21,3
Rústica amb solapes

PVP: 21,90€

L’aigua del llac no és mai dolça

Giulia Caminito

Traducció de Mercè Ubach


Guanyadora del premi Campiello 2021
Finalista del premi Strega 2021

La Gaia neix en una família pobra ofegada de problemes: la mare, l’Antònia, és una dona lluitadora i orgullosa, de caràcter fort i intransigent, que té cura tota sola del marit discapacitat i dels quatre fills, el primer dels quals va tenir quan era tot just una adolescent. És una mare omnipresent, dominant i implacable, i ensenya els fills a lluitar i a no tirar mai la tovallola, a anar sempre amb el cap ben alt i no abaixar la guàrdia. Així creix la Gaia, pèl-roja i rabïuda com la mare, desconfiada i sovint cruel, saltant d’un pis a un altre i enfrontant-se cada dia a un món que no té res per oferir-li ni l’acceptarà mai. L’aigua del llac no és mai dolça és una novel·la d’iniciació colpidora i dura, plena de ràbia, violència i bellesa, narrada amb una prosa elegant i precisa i una llengua acurada, sovint poètica i profundament sensible.

«L’aigua del llac no és mai dolça és combustible, alimentat per la pobresa i la humiliació, que esclata en flames i fa que la novel·la de Caminito sigui inoblidable: a través d’una escriptura refinada, que s’ha empassat fragments de moltes vides i fa d’aquest llibre una novel·la excepcional. Caminito ens ofereix els retrats de dues dones pèl-rojes que traspassen els límits de la crueltat i el desig de redempció. I arrossega el lector davant del llac, com si fos un mirall màgic penjat a la paret», Sabina Minardi, L’Espresso.

«És impossible no submergir-se i deixar-se endur per aquesta novel·la d’una elegància i una maduresa extraordinàries», Nadia Terranova, autora d’Adeu fantasmes


Recomana L’aigua del llac no és mai dolça de Giulia Caminito


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Giulia Caminito

    Giulia Caminito (Roma, 1988) és llicenciada en Filosofia Política. El seu pare és d’Asmara i els seus avis es van conèixer a Assab; la seva besàvia conduïa camions, feia contraban amb alcohol i era una personalitat molt coneguda en la comunitat italiana d’Etiòpia i Eritrea. La grande A, la seva primera novel·la, està dedicada a ella i li va valdre diversos premis, com el Bagutta Opera Prima, el Berto i el Brancati Giovani. L’aigua del llac no és mai dolça, la seva tercera novel·la, va guanyar el prestigiós premi Campiello i va quedar finalista del també prestigiós premi Strega.