Data de publicació: 22/02/2017
Pàgines: 128
ISBN: 978-84-946556-0-9
Format: 13 x 19,5 cm
Rústica amb solapes

PVP: 16 €

L’art de la ficció.
Sobre llegir i escriure

James Salter

Traducció d'Albert Torrescasana


«Sempre m’ha agradat tafanejar en els diaris, les cartes, les memòries o les entrevistes dels creadors. Per descobrir, sobretot, com treballen. Escriptors, músics, pintors, directors de cinema, filòsofs, científics. Tant li fa. Més enllà de la curiositat propiciada per la deformació professional, crec que és un luxe poder entrar, durant una estona, a la cuina dels qui en saben més. Com es plantegen la feina, com resolen els problemes concrets, com es documenten, què llegeixen, quin mètode segueixen. Rutines i hàbits per tirar endavant els projectes, per treure el màxim rendiment de les circumstàncies personals, familiars o laborals que acompanyen l’acte creatiu, per superar els moments de defallença. Al llit o dempeus, de dia o de nit, en silenci absolut o amb soroll de fons, vestits o despullats, amb estimulants o sense, amb horaris establerts o no. Idees i consells sovint molt reveladors per aprendre a escriure, a mirar, a escoltar, a llegir. A viure.

Als 89 anys, pocs mesos abans de morir, James Salter va ser el primer escriptor resident de la Fundació Kapnick de la Universitat de Virgínia, on va escriure i llegir les tres conferències que formen aquest llibre. Un testament literari i, sobretot, un regal. Les últimes reflexions d’algú que va pensar molt sobre el seu ofici i que, des de la maduresa vital i literària, en comparteix les aspiracions, els neguits, els descobriments, els fracassos,  les pors, les troballes, els trucs.»

Eduard Márquez


Recomana L’art de la ficció.
Sobre llegir i escriure
de James Salter


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • James Salter

    James Salter (Nova York, 1925 – Sag Harbor, Nova York, 2015) va ser un dels grans escriptors de la literatura nord-americana contemporània. Va escriure sis novel·les, entre les quals destaquen Joc i distracció (L’Altra Editorial, 2015) i Anys llum (L’Altra Editorial, 2017), dos llibres de memòries i dos reculls de contes, Dusk and Other Stories, amb què va guanyar el PEN/Faulkner Award l’any 1989, i l’esplèndid L’última nit (L’Altra Editorial, 2014).