Data de publicació: 16/03/2016
Pàgines: 488
ISBN: 978-84-945085-0-9
Format: 14 x 21,3 cm
Rústica amb solapes

PVP: 20,90 €

Manual per a dones
de fer feines

Lucia Berlin

Pròleg de Lydia Davis
Traducció d'Albert Torrescasana


Manual per a dones de fer feines és una tria dels millors contes de Lucia Berlin, una autora poc reconeguda en vida que ara està rebent, per fi, l’atenció que es mereix. Els relats, gairebé sempre autobiogràfics, constitueixen un retrat de les angoixes i aventures de l’autora, que va afrontar sempre la seva vida convulsa i complicada amb alegria i bon humor. Cada conte és una mirada lúcida sobre la fragilitat humana, tots destil·len una comprensió profunda del caràcter femení i en copsen magistralment les febleses, fortaleses i particularitats sense impostures ni solemnitat. El conjunt és d’una autenticitat i una candidesa desarmants, uns contes vitals i lluminosos que tenen la força de Raymond Carver, l’humor de Grace Paley i una mescla d’enginy i malenconia purament marca de la casa. Berlin extreu miracles de la vida de cada dia i troba escenes elegants i memorables a les bugaderies de barri, les vivendes per a expresidiaris del sud dels Estats Units, les cases de la gent adinerada de Bay Area, o entre operadores i mares que van de bòlit per arribar a final de mes.

Recomanem la lectura d’aquest llibre a totes les dones de totes les edats i cultures del món, i el receptem a tots els homes de la terra com a lectura obligatòria per a la seva educació sentimental.


Recomana Manual per a dones
de fer feines
de Lucia Berlin


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Lucia Berlin

    Lucia Berlin (1936-2004) va publicar setanta-sis relats en el decurs de la seva vida. Només tenia vint-i-quatre anys quan li van publicar els primers textos a The Noble Savage, la revista de Saul Bellow, i a The New Strand. Més endavant van aparèixer relats seus a The Atlantic Monthly, a New American Writing i en una infinitat de revistes més petites. Gairebé tots es van aplegar en tres volums editats per Black Sparrow Press: Homesick (1991), que va obtenir l’American Book Award, So Long (1993) i Where I Live Now (1999). Els seus reculls pòstums, Manual per a dones de fer feines (L’Altra, 2016), que li va valdre el Premi Llibreter 2016 i la va descobrir al món i als lectors de casa nostra, i Un vespre al paradís (L’Altra, 2018) són dues obres d’una ambició i un talent extraordinaris. Malgrat haver estat poc reconeguda mentre vivia, Lucia Berlin és sens dubte una escriptora de primeríssima línia que es caracteritza per una combinació poc habitual de foscor, estranyesa, sentit de l’humor, vitalitat i lucidesa. Diuen que és un dels secrets més ben guardats dels Estats Units.