Data de publicació: 02/11/2016
Pàgines: 216
ISBN: 978-84-945085-4-7
Format: 14 x 21,3 cm
Rústica amb solapes

PVP: 18 €

Sempre hem viscut al castell

Shirley Jackson

Traducció de Martí Sales


La Merricat Blackwood és una nena solitària i amb molta fantasia que viu al casalot familiar amb la seva germana gran, la Constance, i el seu oncle Julian, un home vell i minusvàlid que es mou en cadira de rodes. La Merricat passa les hores vagant pel jardí, enterrant tresors, jugant amb el seu gat Jonàs i somiant amb viatjar a la lluna i començar una vida nova. I, des que fa sis anys va morir la resta de la seva família, una de les seves obsessions és protegir la seva germana, i la casa, de la xafarderia, l’hostilitat i el rebuig agressiu de la gent del poble. Els dies transcorren tranquil·lament enmig d’una alegria plàcida i solitària fins que una visita inesperada es planta al bell mig del jardí i s’instal·la al casalot. Aterrida, només la Merricat aconsegueix veure-hi el perill; aquesta visita, i la presència constant i abassegadora del passat que no se’n va mai, capgirarà les seves vides definitivament.

«Una escriptora impressionant … Si encara no l’heu llegit, us esteu perdent una experiència meravellosa», Neil Gaiman

«Les històries de Shirley Jackson són de les més aterridores que s’han escrit mai», Donna Tartt

«El món de Shirley Jackson és inquietant i inoblidable», A. M. Homes.

«Shirley Jackson és una de les escriptores més idiosincràtiques, i inimitables, l’obra de la qual exerceix sobre el lector un encanteri etern», Joyce Carol Oates.


Recomana Sempre hem viscut al castell de Shirley Jackson


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Shirley Jackson

    Shirley Jackson va néixer a San Francisco el 1916. L’escriptora va debutar amb The lottery, un conte que va publicar al New Yorker l’any 1948 i que va horroritzar la societat nord-americana del moment, per convertir-se després en un dels relats més importants de la literatura nord-americana del segle XX. Va escriure sis novel·les, quatre reculls de contes, quatre llibres infantils, incomptables relats no compilats i també dos llibres de memòries. Les seves novel·les, considerades arreu del món clàssics contemporanis indiscutibles i influència directa en l’obra de Stephen King i Neil Gaiman, entre d’altres, destaquen per la combinació d’escenaris realistes on transcorren històries amb elements de terror, fenòmens paranormals i episodis sobrenaturals. Va morir mentre dormia el 1965, als quaranta-vuit anys.