Data de publicació: 16 de febrer de 2022
ISBN: 978-84-124382-1-5
ISBN digital: 978-84-125086-5-9
Pàgines: 144
Format: 14 x 21,3
Rústega amb solapes

PVP: 17,90€

Un vol màgic

Giovanna Giordano

Traducció de Mercè Ubach


Juny del 1935. Un aviador italià de vint-i-tres anys, a qui diuen Mosquit perquè aterra en qualsevol lloc i és silenciós, arriba a l’Àfrica en missió secreta. Abans de descobrir quines tasques li encomanarà l’exèrcit ja s’adona que ha anat a parar a un territori màgic on l’esperen l’insòlit i la meravella. De seguida coneix un seguit de personatges tan característics i entranyables com ell: per començar, el capità Beba Mondio, savi i melancòlic, en Pappamondo, un papagai verd, groc i vermell que parla i té ulls de robí, i una esclava preciosa, la Tsahai. Sobre el rerefons de la tragèdia de brutalitat i sang i bombes que va representar la colonització italiana de l’Àfrica oriental, Giovanna Giordano desplega una faula commovedora en què les aventures de Giulio Giamò, el pilot «ebri de vida, ebri d’aire, ebri de vent i de sol», el portaran a conèixer l’amistat i l’estranyament, l’amor i la mort. Un vol màgic és una novel·la plena de vitalitat i optimisme, de llum, un relat que ens reconcilia amb la vida sense renunciar a la intel·ligència ni a la qualitat literària.

“Ha trobat amb èxit la seva veu literària. Admiro el seu afany narratiu, les seves idees i el seu vessant poètic, que sovint és molt explícit”, Antonio Tabucchi

“Explosiva. És hereva de la Magna Grècia, una gran escriptora que sap arribar als nostres vells cors”, Fernanda Pivano


Recomana Un vol màgic de Giovanna Giordano


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Giovanna Giordano

    Giovanna Giordano (Milà, 1961) és una escriptora, periodista i viatgera italiana. Va estudiar Història de l’Art Africà i és professora de Filosofia i Fenomenologia de la Imatge. També és autora de quatre novel·les que han tingut un boníssima acollida al seu país d’origen: Trentaseimila giorni, Un vol màgic (L’Altra, 2022), Il Mistero di Lithian i Il profumo della libertà. La seva obra, sempre centrada en el concepte del viatge, ha estat premiada i aclamada per la crítica arreu del món i ha quedat finalista de premis com el Premi Italo Calvino. Com a periodista, ha escrit a La Stampa, Il Giornale di Sicilia, Il Mattino i La Sicilia. Les seves grans influències són Calvino, Voltaire, Ariosto, l’aire, el mar i els volcans que l’envolten. Actualment viu a Catània.