Data de publicació: 07/06/2017
Pàgines: 336
ISBN: 978-84-946556-4-7
Format: 14 x 21,3 cm
Rústica amb solapes

PVP: 20,95 €

Vincles ferotges.
La dona singular i la ciutat

Vivian Gornick

Traducció de Josefina Caball


Vivian Gornick és una de les veus més lúcides de la crítica i l’assaig contemporani i una de les memorialistes més commovedores dels nostres temps. En aquest volum apleguem els seus dos esplèndids llibres de memòries. Vincles ferotges, publicat l’any 1987, és un dels testimonis més coratjosos i inspiradors sobre els lligams familiars que s’hagin escrit mai, construït a partir de converses, records i discussions entre Gornick i la seva mare mentre passegen per Nova York, que també té un paper importantíssim en tot el llibre. Gairebé trenta anys més tard, el 2015, retrobem Gornick a La dona singular i la ciutat, una oda a l’amistat, a l’amor i a la vida urbana teixida a la manera d’un collage narratiu que inclou converses sobre les relacions humanes, reflexions sobre feminisme i el fet de ser dona, soltera i sense fills, i sobre l’evolució de l’amistat al llarg dels segles.

Aquests dos llibres ens descobreixen la veu implacable, sensible, crítica, vulnerable, tenaç, desacomplexada i ferotgement independent d’una dona, Vivian Gornick, que al llarg de la vida ha viscut i ha afrontat els seus conflictes en una recerca única i innegociable: el coneixement i la consciència d’ella mateixa.


Recomana Vincles ferotges.
La dona singular i la ciutat
de Vivian Gornick


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Vivian Gornick

    Vivian Gornick (Nova York, 1935) és autora de diversos llibres, entre els quals es compten les dues memòries, Vincles ferotges i La dona singular i la ciutat, publicats a L’Altra Editorial en un sol volum, una biografia de la feminista revolucionària Emma Goldman i cinc col·leccions d’assajos, dos dels quals han estat publicats per L’Altra Editorial: Mirar-nos de cara (L’Altra, 2020) i Comptes pendents (L’Altra, 2021). És professora d’escriptura creativa a la New School, escriu per a diversos mitjans i viu a Nova York.