Data de publicació: 13 d'octubre de 2021
552 pàgines
ISBN: 978-84-123229-9-6
ISBN digital: 978-84-123925-4-8
Format: 14 x 21,3.
Rústega amb solapes.

PVP: 23,90€

Apeirògon

Colum McCann

Traducció de Marta Pera Cucurell


“Aquesta novel·la és una meravella. Em va deixar plena d’esperança, aquest és el seu do. I té uns efectes completament trasbalsadors, us farà caure de genolls a terra. Una novel·la espectacular i necessària”, ELIZABETH STROUT

“Una novel·la extraordinària. Colum McCann ha trobat la forma i la veu per explicar una història complexa al cor de la qual batega amb força una amistat inesperada entre dos homes”, KAMILA SHAMSIE

“El millor llibre que llegireu aquest any”, MICHAEL CUNNINGHAM

 

En Rami Elhanan i en Bassam Aramin viuen a prop l’un de l’altre però habiten mons completament diferents. En Rami és israelià. En Bassam és palestí. La matrícula del cotxe d’en Rami és groga, la d’en Bassam, verda. En Rami triga un quart d’hora per arribar al West Bank. El mateix viatge, per a en Bassam, dura una hora i mitja. Tots dos homes han perdut la filla. L’Smadar, filla d’en Rami, tenia tretze anys quan va ser assassinada per un terrorista suïcida en plena zona comercial, mentre passejava amb les seves amigues. L’Abir, filla d’en Bassam, en tenia deu el dia que va morir assassinada per una bala d’un policia fronterer davant de l’escola. I, contra tot pronòstic, aquests dos homes es fan amics i decideixen posar el seu dol al servei de la pau.

Apeirògon és una novel·la extraordinària i impactant, narrada en mil i una vinyetes curtes i punyents que sovint agafen volada cinematogràfica, i ressegueix la vida d’en Rami i en Bassam, i la improbable amistat que els uneix, alhora que ens parla de l’experiència de creuar un punt de control a la carretera, de sobreviure a la presó, de les migracions dels ocells i de les marques de les bales, entre moltes altres coses. Una lectura poderosa i reveladora, una història íntima i col·lectiva, al mateix temps, commovedora i plena d’esperança.


Recomana Apeirògon de Colum McCann


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Colum McCann

    Colum McCann (Dublín, 1965) és l’autor de vuit novel·les de gran èxit internacional entre les quals es compten TransAtlantic, I que el món no pari de rodar, Zoli, Dancer i Apeirògon (L’Altra, 2021), així com de tres reculls de relats elogiats per la crítica i un assaig sobre escriptura (L’Altra, 2023). Les seves obres s’han traduït a quaranta llengües i han rebut molts honors, entre els quals el National Book Award, l’International IMPAC Dublin Literary Award, un premi Chevalier des Arts et des Lettres del govern francès i l’Ireland Fund of Monaco Literary Award in Memory of Princess Grace. L’han nomenat un dels «Best and Brightest» de l’Esquire, i el seu curtmetratge Everything in this Country Must va ser nominat a un Oscar el 2005. El 2017 es va incorporar a l’American Academy of Arts and Letters. Col·laborador de The New Yorker, The New York Times Magazine, The Atlantic, i The Paris Review, dona classes al MFA Creative Wrighting Program del Hunter College. Viu a Nova York amb la seva dona i tres fills, i és cofundador de l’organització global no lucrativa d’intercanvi d’històries Narrative 4.