Data de publicació: 8 de novembre de 2023
192 pàgines
ISBN: 978-84-127227-7-2
ISBN digital: 978-84-127503-9-3
Format: 14 x 21,3
Rústica amb solapes

PVP: 19,90€

La situació i la història

Vivian Gornick

Traducció de Mar Molero Dolz


«Llegir Vivian Gornick és una experiència apassionant, tonificant i provocadora», The Boston Sunday Globe

¿Què és l’escriptura del jo? ¿I la narrativa personal? ¿Com es distingeixen de les memòries o de l’autoficció? Vivian Gornick ho té molt clar: l’escriptura del jo consisteix a esprémer la matèria primera, o sigui, la pròpia experiència, i transformar-la en un relat universal que ens aporti profunditat d’ànima i autoconeixement. En el terreny de la ficció literària, el jo és sovint un narrador no fiable, però en la no-ficció s’estableix un pacte indestructible de veritat i honestedat entre l’escriptor i el lector. La situació i la història és un assaig clarivident i estimulant sobre l’art de l’escriptura del jo en el qual Gornick ens convida a reflexionar sobre la veritat en l’escriptura, ens ensenya a reconèixer-la en la pròpia prosa i l’aliena i ens mostra la perdurabilitat de narradors honestos en l’obra de Joan Didion, Oscar Wilde, James Baldwin o Marguerite Duras. 

«La prosa de Vivian Gornick és tan incisiva que de vegades pot ser quasi dolorós llegir-la», Los Angeles Times

«Els llibres de Vivian Gornick sempre són una lectura plaent i estimulant, persuasiva, ben construïda i vibrant d’intel·ligència», Boston Review


Recomana La situació i la història de Vivian Gornick


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Vivian Gornick

    Vivian Gornick (Nova York, 1935) és autora de diversos llibres, entre els quals es compten les dues memòries, Vincles ferotges i La dona singular i la ciutat, publicats a L’Altra Editorial en un sol volum, una biografia de la feminista revolucionària Emma Goldman i cinc col·leccions d’assajos, dos dels quals han estat publicats per L’Altra Editorial: Mirar-nos de cara (L’Altra, 2020) i Comptes pendents (L’Altra, 2021). És professora d’escriptura creativa a la New School, escriu per a diversos mitjans i viu a Nova York.