Data de publicació: 25 de gener de 2023
144 pàgines
ISBN: 978-84-126201-2-2
ISBN digital: 978-84-126596-0-3
Format: 13 x 19,5
Rústica amb solapes

PVP: 18,00€

Cartes a un jove escriptor

Colum McCann

Traducció de Marta Pera Cucurell


Pren-t’ho seriosament. Compromete’t. Subverteix la comoditat. Llegeix en veu alta. Arrisca’t. No tinguis por del sentiment encara que els altres en diguin sentimentalisme. Prepara’t perquè t’arrenquin la pell a tires: sol passar. Permete’t la ràbia. Fracassa. Fes una pausa. Accepta el rebuig. Meravella’t.

Colum McCann, guanyador de diversos premis literaris i escriptor reconegut arreu del món, ha exercit durant vint anys de professor d’escriptura creativa a Nova York. A partir de la seva experiència en el terreny literari, i també en el docent, ens brinda cinquanta-dos assajos curts, cinquanta-dues cartes a joves escriptors —seguint les passes de Rainer Maria Rilke— sobre l’ofici d’escriure; des del lloc on escriure, com encarar la pàgina en blanc, la dedicació i la constància o la importància de la primera frase fins a com triar un agent literari, què demanar de la relació amb un editor i com gestionar els crítics literaris. Cartes a un jove escriptor és un recull il·luminador i elegant, clar, útil i precís, un homenatge al poder del llenguatge i una crida al compromís ineludible amb l’ofici.


Recomana Cartes a un jove escriptor de Colum McCann


SOBRE L'AUTOR/A

  • Colum McCann

    Colum McCann (Dublín, 1965) és autor de set novel·les, tres llibres de relats i un assaig sobre escriptura. La seva novel·la I que el món no pari de rodar (2010) va guanyar el National Book Award i el Dublin IMPAC Prize, i la següent, TransAtlantic (2013), va ser finalista del Booker Prize. La seva obra s’ha traduït a quaranta llengües i ha rebut premis internacionals com el de l’American Academy of Arts and Letters, el premi a la Millor Novel·la Estrangera a la Xina i una nominació als Oscars. És cofundador de l’organització sense ànim de lucre d’intercanvi global d’històries, Narrative 4, i fa classes al Hunter College. Viu a Nova York.