Data de publicació: 25 de gener de 2023
144 pàgines
ISBN: 978-84-126201-2-2
ISBN digital: 978-84-126596-0-3
Format: 13 x 19,5
Rústica amb solapes

PVP: 18,00€

Cartes a un jove escriptor

Colum McCann

Traducció de Marta Pera Cucurell


Pren-t’ho seriosament. Compromete’t. Subverteix la comoditat. Llegeix en veu alta. Arrisca’t. No tinguis por del sentiment encara que els altres en diguin sentimentalisme. Prepara’t perquè t’arrenquin la pell a tires: sol passar. Permete’t la ràbia. Fracassa. Fes una pausa. Accepta el rebuig. Meravella’t.

Colum McCann, guanyador de diversos premis literaris i escriptor reconegut arreu del món, ha exercit durant vint anys de professor d’escriptura creativa a Nova York. A partir de la seva experiència en el terreny literari, i també en el docent, ens brinda cinquanta-dos assajos curts, cinquanta-dues cartes a joves escriptors —seguint les passes de Rainer Maria Rilke— sobre l’ofici d’escriure; des del lloc on escriure, com encarar la pàgina en blanc, la dedicació i la constància o la importància de la primera frase fins a com triar un agent literari, què demanar de la relació amb un editor i com gestionar els crítics literaris. Cartes a un jove escriptor és un recull il·luminador i elegant, clar, útil i precís, un homenatge al poder del llenguatge i una crida al compromís ineludible amb l’ofici.


Recomana Cartes a un jove escriptor de Colum McCann


SOBRE L'AUTOR/A

  • Colum McCann

    Colum McCann (Dublín, 1965) és l’autor de vuit novel·les de gran èxit internacional entre les quals es compten TransAtlantic, I que el món no pari de rodar, Zoli, Dancer i Apeirògon (L’Altra, 2021), així com de tres reculls de relats elogiats per la crítica i un assaig sobre escriptura (L’Altra, 2023). Les seves obres s’han traduït a quaranta llengües i han rebut molts honors, entre els quals el National Book Award, l’International IMPAC Dublin Literary Award, un premi Chevalier des Arts et des Lettres del govern francès i l’Ireland Fund of Monaco Literary Award in Memory of Princess Grace. L’han nomenat un dels «Best and Brightest» de l’Esquire, i el seu curtmetratge Everything in this Country Must va ser nominat a un Oscar el 2005. El 2017 es va incorporar a l’American Academy of Arts and Letters. Col·laborador de The New Yorker, The New York Times Magazine, The Atlantic, i The Paris Review, dona classes al MFA Creative Wrighting Program del Hunter College. Viu a Nova York amb la seva dona i tres fills, i és cofundador de l’organització global no lucrativa d’intercanvi d’històries Narrative 4.